Cankar VR in Cankar na hoduljah

V sredo, 9. maja 2018, so vrhunec doživele prireditve v sklopu Cankarjevih dni v Celju.  
 
Ves dan je bila v središču mesta postavljena škatla Cankar VR, ki je bila zelo oblegana. Vanjo so vstopili številni obiskovalci in se srečali s  Cankarjem  v njegovi spominski sobi. V vlogi pomočnikov so se odlično znašli dijaki 1. letnika: Domen Tkalec, Jaka Janžovnik in Blažka Žnidar. Cankarja je prepričljivo zaigral Kristijan Anej Kramer, pri snemanju sta sodelovala Aljaž Žnidar in Žan Krošl. Idejno, vsebinsko in oblikovno so projekt zasnovali Alen Pavšar, mag. Peter Arlič, Franc Horjak in Mojca Drev Uranjek. Škatlo so v šolskih delavnicah izdelali: Franc Horjak, Anton Ovtar, Peter Klaus, Martin Amon, Žan Podbregar in Srečko Draksler. Vsem iskrena hvala. Za pomoč se zahvaljujemo še Mateji Zorko Pavšar, Gorazdu Jordanu, Romanu Zupancu in Stevu Romaniću.
 
Spretno se je na hoduljah dopoldne in popoldne po mestu sprehodil Klemen Repnik in se na osrednji prireditvi z naslovom Narod si bo pisal sodbo sam predstavil z odlomkom iz Hlapcev. Spremljala sta ga Anže Plazl Smolnikar in Jan Zavratnik.

Zahvaljujemo se Turistično informacijskemu centru Vrhnika, ki nam je dovolil snemanje v Cankarjevi spominski hiši, in Brigiti Dane z Zavoda Bufeto za hodulje (z navodili za uporabo).

Vsem našim  ustvarjalcem čestitamo za odmeven dogodek.
Fotografije so prispevali: Anže Plazl Smolnikar, Alen Pavšar in Anja Špegel.
 
Mojca Drev Uranjek,
pomočnica ravnateljice

Nazaj