Dejan Romih navdušil s klavirskim recitalom in fotografsko razstavo

Da naša šola premore velike in perspektivne talente, ni treba posebej ponavljati. Na minuli sredin večer (8. novembra 2017) se je v dvorani Glasbene šole Celje predstavil mladi virtuoz – pianist Dejan Romih. Dejan je dijak prvega letnika programa Medijski tehnik SŠ za strojništvo, mehatroniko in medije ter 2. letnika umetniške gimnazije – VGI (vzporednega glasbenega izobraževanja ) v razredu Primoža Mavriča, ki se izvaja na I. gimnaziji v Celju in na GŠ Celje). Klavirski recital z naslovom »S. U. O. – srce, uho, oko« je izvedel kot svoj debitantski samostojni koncert.
Dejan, trenutno učenec Primoža Mavriča je v pol drugi uri trajajočem koncertu izvedel zahtevna dela znamenitih skladateljev, vse od J. Ph. Rameauja, F. Schuberta, S. Rachmaninova in L. v. Beethovna, pa vse do M. Ravela ter z mojstrsko izvedbo nedvomno navdušil, čemur pričata kar dva »bis« dodatka. Hkrati je v preddverju dvorane Dejan pripravil razstavo svojih fotografskih del, s poudarkom na arhitekturni in makro fotografiji. V vsaki je gledalec lahko začutil pogled in svet, kot ga je s pritiskom na sprožilec in dobro premišljenostjo izrisal avtor, ter jih na notnih stojalih tudi domiselno razstavil. Želel bi si, da bi ta neponovljivi dogodek videlo mnogo več ljudi, kot le jaz, naša profesorica glasbe in peščica dijakov, prijateljev, sošolcev, ki Dejana srečujemo v šolskih in izvenšolskih prostorih ter ga (ne)poznamo.
V pričakovanju naslednjega koncerta lahko Dejanu (skupaj s profesorico glasbe Metko Jagodič Pogačar in  prisotnimi dijaki) iskreno čestitam in želim čim jasnejši umetniški pogled!
Kot rečeno na začetku, je naša šola Dama, ki premore mnoge talente, žal pa ima ta ista Dama mnogokrat premajhna ušesa, da bi jih slišala ali pa morda hotela slišati. Slišanost pa je odvisna od vsakega gradnika ušesa – večjega in manjšega. Le če bodo ti delovali homogeno, bo ta Dama svoja obzorja lahko razširjala naprej in bila zelo ponosna nase. Saj jo k temu konec koncev obvezuje tudi kodeks, ki si ga je zadala sama.
Na slišanost!
 
Vid Palčnik, M 2. e, SŠSMM
 
 

Nazaj