Motivacija za pozitivno prihodnost

Dijaki 1. letnikov programa PTI (S-1. g in M-1. f) so prvi in drugi šolski dan preživeli na drugačen način.
Svetovalni delavki sta jim za prvi dan pripravili zanimivega gosta, Matica Munca, ki je svetovalec v samostojni Psihosocialni svetovalnici Akcija!, k jer se ukvarja s široko paleto težav posameznikov, parov in družin (depresija, tesnoba, fobije, odnosne težave, vzgojne težave, najstniški problemi). Dejaven je tudi v društvu Brez limita, ki je kooperativa strokovnjakov za različna rizična vedenja posameznikov in katere cilj je celostna podpora ljudem. Njegovega predavanja »Dobro življenje« so se udeležili tudi dijaki vseh zaključnih letnikov SSI in PTI programov.
Predaval je o pristopu do reševanja težav v  osebnem, službenem, odnosnem, družinskem, prostočasnem in še kakšnem življenju. Samo uravnoteženost vseh elementov, ki tvorijo naš življenjski krog, omogoča zadovoljno in polno življenje.
Drugi dan se je začel s podobnim sporočilom. Dijaki so si ogledali film »V iskanju sreče« posnet po resnični zgodbi o očetu samohranilcu, ki doseže resnično dno, ko se mora, zaradi pomanjkanja denarja, s sinom zateči v zavetišče, spati na avtobusnih postajah in živeti tako rekoč na cesti, medtem ko si prizadeva prepričati nadrejene, da je vreden zaposlitve. In ne odneha, ker verjame v svoje sanje.
Dvodnevni projekt se je končal s turnirjem v malem nogometu, kjer so dijaki imeli priložnost pobliže spoznati svoje sošolce, s katerimi bodo preživeli naslednji dve leti.

Nazaj