Naši dijaki izvrstni na državnem tekmovanju v znanju angleščine

Prejeli smo rezultate letošnjega državnega tekmovanja v znanju angleškega jezika za dijake drugega letnika, ki ga organizira Slovensko društvo učiteljev tujega jezika IATEFL Slovenia, in ponovno smo lahko na dosežke naših dijakov upravičeno ponosni.
Letos so dijaki snemali filmčke na temo »FAKE«, kajti po mnenju organizatorjev »v današnjem svetu postaja meja med pristnim in (po)narejenim vse bolj zabrisana, prav mladi pa so tisti, ki to mejo vedno znova na novo definirajo«.
Na državno tekmovanje smo poslali 7 izdelkov, od katerih jih je 6 osvojilo priznanje.
  • Filmček Online Shopping, pod katerega so se podpisali Uroš Kukovič, Žan Cmok, Blaž Berden, Jan Kramer in Klemen Zupanek iz M-2. c razreda, je dosegel 2. mesto v državi in dijakom prinesel srebrno priznanje.
  • Srebrno priznanje je osvojil tudi filmček z naslovom Legal, katerega avtorji so ravno tako dijaki M-2. c razreda: Lenart Marovt, Jaša Samec, Gašper Stupan in Tilen Rak.
  • Bronasto priznanje si je prislužil Internet Failure, ki so ga posneli Klemen Vostner, Uroš Kos, Jan Kodelič, Lovro Majer in Patrik Paris Pavić iz M-2. c.
  • Tudi filmček z naslovom Fake Advertising je dijakom prinesel bronasto priznanje, in sicer so to Jon Simonič, Ana Črešnar,  Zala Blatnik, Nina Krajnc in Vid Palčnik iz M-2. e.
  • Bronast je postal tudi So-Called Friends, katerega ustvarjalci so Julija Štimulak, Patricia Ramšak, Valentin Fišer, Anja Užmah in Patrik Žabrl iz M-2. e razreda.
  • Komisijo je prepričal tudi filmček Gunshots. Njegovi avtorji so Gaja Dornik, Julija Vinkler, Tilen Božič, David Lampret in Kristjan Toplak iz M-2. e, ki so zanj prejeli bronasto priznanje.
 
Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo!
 
 Simona Tadeja Ribič in Marijana Marinšek, mentorici

Nazaj