Ni izgovora, tudi ti zmoreš.

 
Ste se kdaj vprašali, kaj si res želite?  Tisti, katerih dosežke smo vpisali v Zlato knjigo, so se zagotovo. In odgovor je: biti boljši, odličen! Boljši kot drugi? Ne, boljši kot jaz:  včeraj, prejšnji mesec, lani. Torej: napredovati v dobrem! 
Dekleta in fantje so nam za zgled: dokazali so, da radovednost, vztrajnost, delavnost in jasno zastavljeni cilji pripeljejo človeka do uspeha,  do izjemnega spričevala in priznanj pa tudi kanček sreče …, kajti sreča je na strani pogumnih.  
V  torek, 25. 9. 2018, ob 11. uri se je s prizorišča proti Friderikovemu stolpu odprl čudovit pogled na množico dijakov in učiteljev naše šole. Namen tradicionalne prireditve Ni izgovora, tudi ti zmoreš je bil izpostaviti dijakinje in dijake zaključnega letnika Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, ki smo jih vpisali v Zlato knjigo za preteklo šolsko leto,  zavezati se k spoštovanju pravil našega Kodeksa sožitja, ki so ga  predstavniki  dijakov 1. letnika slavnostno podpisali, navdušiti dijake za doseganje dobrih in odličnih dosežkov in se dobro imeti.  
Zbrane je nagovorila ravnateljica Simona Črep in zlatim podelila potrdila o vpisu v Zlato knjigo.  
 
SEZNAM vpisanih v Zlato knjigo za šolsko leto 2017/2018 
 
Diamantni maturantje:  
Urh Končan (tudi vsa 4 leta odličen) 
Jure Korbar 
Nejc Vovk 
 
Zlati maturantje in odlični ves čas šolanja: 
Urban Selič 
Jure Jordan Kozjak 
David Žuraj 
Kaja Martini 
Evelina Martinovič 
 
Odličen ves čas šolanja in na ZI 
Žan Jurkošek 
 
Zlati maturantje: 
Rok Kovše 
Žiga Maček 
Nejc Ločičnik 
Kim Golavšek 
Jaka Randl 
Mario Purnat 
 
Odlični ves čas šolanja: 
 
Matej Kumperger 
Alja Novak 
Iris Polajžer 
 
Odlični na ZI: 
Andraž Vegel Ivec 
Tomaž Cerovšek 
Matic Košec 
 
V imenu zlatih je dijakom recept za uspeh razkril Urban Selič. Rdeča nit letošnje prireditve je bila izboljšave in inovacije, o svojem mentorstvu in izkušnjah z mladimi raziskovalci je spregovoril Franc Horjak. 
 
Prireditev sta povezovala Eva Marovt in Tilen Božič. Program so sooblikovali glasbeniki ŠCC pod vodstvom Metke Jagodič Pogačar: Jan Žan Dornik, Domen Romih, Luka Drmič, Ariona Telaku, Neža Pogačar, Luka Rudnik, Matevž Krašek in Oskar Šonc.  
Verjamemo, da bodo dijakom današnje zgodbe navdih pri uresničevanju njihovih ciljev. Za zaključek smo si sposodili besede Steva Jobsa:   
 
“Vaš čas je omejen, zato ga ne tratite z življenjem tujega življenja. Ne dovolite, da hrup tujih mnenj zaduši vaš notranji glas. In kar je najbolj pomembno, imejte pogum za sledenje svojemu srcu in intuiciji. Nekako že vesta, kaj si resnično želite postati.  
Če še niste našli, iščite naprej. Ne ustavite se. Kot velja za vse, kar je povezano s srcem, boste vedeli takrat, ko boste našli.” 
 
Pri pripravi so sodelovali: Simona Črep, Mojca Drev Uranjek, Mateja Zorko Pavšar, Alen Pavšar, Metka Jagodič Pogačar, Iztok Virant, Brigita Renner, Pera Kunst, Peter Peršič, David Korošec, Dušan Vešligaj, Lidija Leskovšek, Dejan Ramovš, Danica Mikola, Srečko Fošnarič, Igor Lah in Dragomira Kunej. 
Sodelujoči dijaki: Martin Žugič, Oskar Kandare, Gašper Lokošek, Gašper Škorja,  Korina Bočko, Ana Črešnar, Jon Simonič, Patricia Ramšak, Urška Zabukovnik, Saša Skornšek in drugi. 
 
Pomočnica ravnateljice: Mojca Drev Uranjek 
 
 

Nazaj