Podelitev diplom višješolcem ŠCC-nastop naših dijakov

Naši odlični glasbeniki in plesalka, so vsi dijaki različnih šol ŠC Celje, kjer smo ponosni, da znamo sodelovati. V torek so z izjemnim programom navdušili nabito polno dvorano Narodnega doma Celje na svečani podelitvi diplomskih listin diplomantom različnih smeri višje šole ŠC Celje.

Nekateri se poleg svoje redne srednje šole vzporedno izobražujejo na umetniški gimnaziji v Celju. Tudi to je dokaz, da jim na ŠC Celje znamo prisluhniti in so tako lahko uspešni na mnogih področjih. Nastopali so: Dejan Romih, Nace in Neža Pogačar, Jure Jordan Kozjak, Luka Logar, Domen Romih, Sven Senica, Oskar Šonc in Neža Čuvan.

Začeli so s klasiko; Neža in Dejan. Oba sicer prvošolca na ŠC Celje, sicer pa kot perspektivna dijaka obiskujeta že 2. letnik vzporednega glasbenega izobraževanja na umetniški gimnaziji v razredu Primoža Mavriča. Za sabo imata že veliko izjemnih solističnih uspehov z mednarodnih klavirskih tekmovanj. Tokrat sta prireditev začela s klavirjem štiriročno, česar nimamo priložnosti poslušati prav pogosto. Johannes Brahms in  Madžarski plesi št.1 v g-molu.

Sledili sta dve uspešnici s predstave na naše gimnazije – KABARET 17. Jure, Luka in Nace – v času viroz pa je Tino nadomestila Neža. Ljubezen naj gre vedno v cvet in Mačje oči.

Za njima so dijaki poslušalcem privoščili skladbo Ljubim, ki so jo pred kratkim pripravili za obisk Milene Zupančič na ŠCC. Neži, Nacetu in Svenu se je pridružila še ena Neža, ki se že zelo dolgo spogleduje s plesnim parketom.

Dijaki pa najbolj uživajo, ko lahko zaigrajo v velikih zasedbah, zato so za konec poslušalce pospremili z Metulji, ki grejo v nebo…Že omenjenim dijakom-glasbenikom sta se pridružila še Oskar s saksofonom in Domen z bas kitaro. Iskrene čestitke!

Mentorica: Metka Jagodič Pogačar, profesorica glasbe na ŠC Celje.

Nazaj