Skok čez lužo (New York)

 
V sredo, 25. 4. 2018, je skupina 39 dijakov Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, Gimnazije Lava ter Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo skupaj s tremi spremljevalci odšla na ekskurzijo v New York.
Uživali smo v utripu in vrvežu Velikega jabolka ter si ogledali znamenitosti, ki smo jih poznali le iz filmov in s fotografij: živahen in barvit Times Square, neskončno visok Empire State Building, spomenik žrtvam 9/11 na Ground Zero, zeleni Centralni park, mogočni Brooklynski most, Madison Square Garden, ponosni Kip svobode, množico muzejev, trgovin, gledališč in kinodvoran, živahno mešanico različnih ras, narodnosti, kultur.
New York City je s svojimi petimi okrožji (Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens in Staten Island) mesto, ki predstavlja svet v malem – od luksuza in skoraj nepredstavljivega bogastva na Spodnjem Manhattnu do revščine in brezizhodnosti v Kitajski četrti in Harlemu. Je mesto, ki ga preprosto moraš začutiti. Mi smo ga. In imeli smo se super!
 
Izvedeli smo veliko novih stvari o Ameriki in New Yorku. Menim da bi se takšna ekskurzija lahko še ponovila. (Gaja Dornik, M-2.e)
 
New York je neverjeten. Že od nekdaj sem želel potovati po celem svetu in v New Yorku sem videl cel svet na enem mestu. Mislim, da mora to doživeti vsak saj je res nekaj enkratnega. (Nik Kramer, M-3.d)
 
Kratko, vendar sladko. Super potovanje s super družbo. Definitivno eno najlepših in nepozabnih doživetij. (Maj Knežević, M-3.e)
 
Skupaj smo preživeli prijetne dni, saj smo se imeli priložnost spoznati tudi med šolami. Mesto je name naredilo poseben vtis. (Saša Šibilja, M-3.e)
 
Velike stavbe, množice ljudi, ogromno trgovin, zabava to je mesto New York! Ekskurzija mi je bila zelo všeč, edino kar me je motilo je bilo to, da smo bili v mestu samo 4 dni. Družba in učitelji so bili res v redu in upam, da bo takih ekskurzij še več! (M-2.e)
 
Ekskurzija v New York mi je bila zelo všeč, kljub temu, da smo v Ameriki preživeli le štiri dni. Zraven vodenih ogledov in obiska v muzeju, smo si lahko veliko ogledali tudi sami, saj smo imeli kar nekaj prostega časa. Zmotilo me je le to, da smo v hotel odhajali že zelo zgodaj, takrat ko se je v mestu dogajanje komaj začelo. (Jan Mitrovič, M-2.e)

Nazaj