ŠPORTNA VIKENDA V TOLMINU

Dijaki 2. letnikov SSI smo 3. uro športne vzgoje preživeli v Tolminu na športnem vikendu. Tam smo se dva vikenda v mesecu oktobru v CŠOD Soča športno družili dijaki S-2. a, S-2. b, M-2. c, M-2. e in M-2. d. 

Po dolgih treh urah vožnje smo prispeli v CŠOD dom v Tolminu, kjer nas je sprejel vodja doma, ki nas je seznanil s pravili in z nastanitvijo. Po kosilu smo se razdelili v skupine.

Ena skupina je imela ogled Tolminskih korit, druga skupina plezanje in lokostrelstvo, tretja skupina orientacijski pohod, četrta skupina pa kolesarjenje in vožnjo s kanujem. Športne naloge skupin so se po opravljeni dejavnosti zamenjale, tako da smo se lahko vsi poskusili v vseh predvidenih športih. Za orientacijski pohod smo dobili učni list in zemljevid, po katerem smo se orientirali in reševali različne naloge, da smo prispeli na cilj (nazaj v dom). Plezanje je potekalo po notranji steni v domu CŠOD, lokostrelstvo pa na igrišču. S kolesi smo se iz Tolmina odpeljali v Most na Soči, kjer smo se  po Gregorčičevi »bistri hčeri planin« učili veslati.

Popoldanske dejavnosti so se zaključile okoli šeste ure. Sledila je večerja in družabne igre, ki so jih organizirali učitelji iz doma CŠOD.

Športni vikend smo preživeli zelo aktivno, bolje smo se spoznali s sošolci in sosošolci, pridobili smo nove izkušnje na področju plezanja, lokostrelstva in kanuizma in se ob tem imeli lepo.

Tit Gregorčič, M-2. e

Nazaj