Svečana podelitev spričeval poklicne mature

V petek, 6. 7. 2018, je bila v Celjskem domu svečana podelitev spričeval poklicne mature. Maturantkam in maturantom so ob uspešno zaključenem srednješolskem izobraževanju čestitali direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Simona Črep ter razredničarke in razredniki. Ravnateljica je v nagovoru svoji prvi generaciji poudarila, da imajo mladi zelo veliko nalogo, saj bodo s svojim znanjem sooblikovali jutrišnji svet, se v njem znašli in se v njega umestili odgovorno do drugih ljudi. Pri tem pa je pomembno, da ostane prihodnost človeškega razvoja kljub izjemnemu razvoju tehnologije človeška.
In predstavila tudi letošnje rezultate: poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 166 kandidatk in kandidatov, uspešnih je bilo 161 (97 %) od tega kar 69 dijakov ali 41,5 % odličnih. Med njimi je 15 zlatih maturantov: Urban Selič, Jure Jordan Kozjak, Matej Kumperger, Mario Purnat, Jaka Randl, Rok Kovše, Nejc Ločičnik, Žiga Maček,  David Žuraj, Kaja Martini, Kim Golavšek in Evelina Martinovič.
Trije so dosegli vse točke na poklicni maturi in tako postali diamantni maturantje: Urh Končan, Jure Korbar in Nejc Vovk.
Praznični dan so nam polepšali mladi glasbeniki in plesalka: Neža Pogačar, Domen Romih, Lev Podbregar, Luka Drmič, Pia Drofenik in Neža Čuvan z mentorico Metko Jagodič Pogačar. Podelitev je povezovala Mateja Zorko Pavšar.
Iz nagovora letošnji generaciji maturantk in maturantov:
Drage maturantke, dragi maturanti!
Življenje je zaporedje preobrazb: notranjih in zunanjih sprememb. Današnji dan je zagotovo začetek velike spremembe v vašem življenju. Z maturitetnimi spričevali se boste podali spremembam naproti, podali se boste v življenje. Bodite samozavestni in odločni, a ne jemljite vsega preveč resno. Imejte se radi in negujte odnose z ljudmi, ki so vam pomembni.
Praznujte svoje dosežke in uspehe! Vaši uspehi so tudi naši uspehi ali kot so v posvetilu učiteljem zapisali dijaki M-4. c-razreda:
 
Naučili ste nas,
da če želimo tja, kamor je vredno priti,
moramo izbrati vztrajnost, ne bližnjice,
zato je na koncu potrebno hvaležno enačiti
vaš trud in naših dosežkov polne knjižnice.
 
Srečno!

Nazaj