Urban Selič zmagovalec startup vikenda

V KIKštarterju se je zadnji vikend v novembru odvil peti Startup weekend. Na tokratni zagonski vikend se je prijavilo enajst ekip, a na koncu jih je sodelovalo le šest. Kljub manjšemu številu sodelujočih ekip, so vse presenetile z odličnimi idejami, saj šteje kvaliteta in ne kvantiteta.
Startup Weekend je program, v katerem ekipe v dveh dneh svoje podjetniške ideje izpopolnijo s pomočjo mentorjev, predavanj in delavnic, jih predstavijo pred strokovno komisijo in se potegujejo za nagrade. Strokovno komisijo so sestavljali člani Podjetniškega kluba Kamnik (PKK): Aleš Juhant, predsednik, Tomaž Lah  podpredsednik PKK-ja, Jože Homar, direktor podjetja Menina, d.o.o., Matej Humar pomočnik direktorja Elektrina, d.o.o., in Urban Bergant, direktor podjetja Elektrina, d.o.o., ki bedi nad idejami že od samega začetka. Sponzorji dogodka so bili Elektrina, d.o.o., Nektar Natura, d.o.o., in Podjetniški klub Kamnik.
 
Čas, ki so ga imeli na razpolago, so aktivno zapolnili s prvimi predstavitvami ali prvimi pitchi prijavljenih ekip in njihovih poslovnih idej, z delavnico »Delamo vitko«, v kateri so dobili konstruktivne komentarje o svojih poslovnih idejah, z delavnico »Kako narediti pitch«, s predavanjem in delavnico z naslovom »Prodaja«, zadnjimi predstavitvami pred mentorji in z zaključno predstavitvijo pred strokovno komisijo. Za najboljšo poslovno idejo je bila razpisana nagrada 500 EUR, za drugo mesto 300 in za tretje 200 EUR.
 
Nagrado za prvo mesto in najboljšo poslovno idejo je dobil naš dijak Urban Selič, S-4. a, s programom Virtualizacija podjetja. Pri iskanju zamisli za projektno nalogo je izbral reševanje problema varnosti na delovnem mestu, saj v vsakem podjetju lahko pride do nesreč, predvsem pri nevarnem in težkem delu. Virtualizacija podjetja, ki je 3-D prikaz podjetja, na varen način predstavlja delavcem in obiskovalcem potek dela in možne nesreče.
 
Urban, iskrene čestitke za podjetnost in nagrado!
 
Več si lahko preberete na povezavi:
http://www.kamnik.info/zmagovalec  -petega-kikstarterjevega-startup-weekend-a-je-postal-urban-selic/

Nazaj