Vrhunski glasbeni uspehi Dejana Romiha

Od 25. do 28. maja 2018 je potekalo 8. mednarodno Koroško klavirsko tekmovanje, ki je plod trdega dela vseh navdušencev klavirske glasbe. Udeleženci so mladi nadobudni glasbeniki, ki svoj talent izražajo skozi glasbo.

Letos je v enajstih kategorijah klavir solo in štirih kategorijah klavirski duo tekmovalo 217 tekmovalcev iz petih držav (Avstrije, Hrvaške, Italije, Makedonije in Slovenije). Med njimi tudi Dejan Romih, ki se  vzporedno izobražuje v drugem letniku umetniške gimnazije na I. gimnaziji v Celju in na GŠ Celje, v razredu asist. mag. Primoža Mavriča, prof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dejan Romih, dijak M-1. e SŠ SMM, je v  šesti kategoriji klavir solo dosegel zlato nagrado in 1. mesto.  Dejan je v ponedeljek, 28. maja 2018,  na povabilo mednarodne strokovne žirije igral še na koncertu nagrajencev, kjer smo lahko slišali le devet najboljših solistov posameznih kategorij in štiri klavirske due.

To je po mednarodnem tekmovanju Tomaž Holmar v Italiji, ki je potekalo le teden dni prej, na katerem je Dejan osvojil 2. mesto,  že drugi tako izjemen rezultat.

V nedeljo, 10. maja 2018, se je Dejan  udeležil tudi 2. mednarodnega tekmovanja mladih violinistov in pianistov – TARTINI 2018 v Piranu in se  domov vrnil še z eno 1. nagrado, kar je izjemen uspeh.

 

Nazaj