Zaključno tekmovanje “Mladi genialci”

Tekmovanje »Mladi genialci« sta šesto leto zapored organizirali podjetji GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško. S projektom Mladi genialci želijo organizatorji mlade spodbuditi k poglobljenem proučevanju celovite zgodbe o energiji: od osnovnih pojmov v energetiki, trajnostnih virov energije, vključno z jedrsko energijo, do podnebnih sprememb in pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za sodobno družbo. Za navijače in tekmovalce so bile pripravljene zelo zanimive interaktivne predstavitve v organizaciji Fakultete za energetiko, Univerze v Mariboru.

Letos je na tekmovanju sodelovalo 25 ekip iz slovenskih srednjih poklicnih elektro in strojnih šol, tehniških gimnazij ter programa tehnik elektronskih komunikacij, med njimi tudi prvič ekipa naše šole, ki so jo zastopali dijaki S-4. b razreda, Jaka Jahn, Mitja Cesar in Luka Bezamovski pod mentorstvom Aleša Ferleža.

Prvi krog tekmovanja so zaradi velikega števila ekip dopoldne izvedli v krškem šolskem centru, najboljših 15 pa se je nato pomerilo na zaključku v Kulturnem domu Krško. Med nje se je uvrstila tudi naša ekipa, ki je osvojila končno 10. mesto, za kar jim iskreno čestitamo. Za uvrstitev med prvih pet je tokrat zmanjkalo malo sreče.

Nazaj