11. dijaški filmski festival 2019

11. dijaški filmski festival 2019 v okviru 11. FESTIVALA 3-KONS je letos potekal v organizaciji Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije v sodelovanju z Mestnim kinom Metropol.

Na festival je prispelo 13 filmov. Strokovna žirija v sestavi Tomaž Krajnc, Rok Sajovic in Janez Strojan je za projekcijo izbrala 10 filmov, ki jih je tudi ocenila.  Projekcija filmov je bila v sredo, 10. 4. 2019, v Mestnem kuu Metropol. Nagrado za najboljši film po izboru žirije je prejel dijak Tadej Vintar, ki se je podpisal pod film Hrepenenje. Nagrado je podelil predstavnik žirije, Janez Strojan.

Iz utemeljitve strokovne žirije: » … Pri filmskem pripovedovanju niso dovolj zgolj atraktiven scenarij, dobra fotografija, prepričljiva igra in režija, temveč dovršen preplet ustrezno izbranih posameznih elementov. Ekipa filma to dobro razume, saj je ustvarila stilsko in žanrsko složen kratki film, ki prepričljivo nagovori gledalčeve misli in čustva. Čeprav nas zgodba popelje skozi hrepenenje posameznika, nas film opomni, kako kot družba hrepenimo po lepšem in strpnejšem jutri.«

 Nagrado za najboljši film po izboru občinstva sta iz rok ravnateljice Simone Črep prejeli avtorici filma Šolski lajf, Pia Kovač in Tia Strajner.

 

Nazaj