Akcija zbiranja otroških knjig tudi letos uspešna

Dijaki M-2. d so v aprilu izvedli akcijo zbiranja slikanic, pravljic in drugih otroških knjig. Tudi letos smo bili zelo uspešni, saj smo zbrali kar 120 knjig.

Približno polovico knjig smo 25. aprila podarili I. osnovni šoli Celje, slikanice pa smo 10. maja podarili Vrtcu Tončke Čečeve, enota Gaberje. Ob tej priložnosti so dijaki prebirali pravljice učencem in otrokom v vrtcu. Na I. osnovno šolo je odšlo kar 15 dijakov naše šole (Nastja, Nika, Lara S., Larisa, Teja, Saša, Gašper, Petra, Sara, Lejla, Tia, Ana Marija, Lara T., Anja in Maruša), ki so prebirali pravljice v vseh razredih prve triade. Otroke v vrtcu pa je obiskalo sedem dijakov (Saša, Kristine, Domen, Nuša, Petra, Veronika in Blažka). Povsod so jih toplo sprejeli, otroci so se razveselili obiska in novih knjig.

Iskreno se zahvaljujemo vsem dijakom in profesorjem, ki so darovali knjige. Prav tako najlepša hvala vsem dijakom, ki so sodelovali pri branju knjig in tistim dijakom iz razreda M-2. d, ki so prevzeli organizacijo zbiralne akcije.

 

Dijakinji sta takole opisali svojo izkušnjo:

Anja Brečko, M-3. d

ʼʼČarovnija je povsod, kamor koli pogledaš. Sedi in sprosti se, vse, kar potrebuješ, je knjiga!’’ je nekoč zapisal dr. Seuss.

Knjiga je velikokrat nepogrešljiv predmet našega življenja. Popelje nas v svet divje domišljije, prav tako pa s knjigo krepimo naš besedni zaklad. Velikokrat se ne zavedamo kako pomembno je branje, zato smo osnovnošolce spodbudili, da bi prebrali čim več knjig. Veseli smo, da smo se lahko udeležili branja na osnovni šoli in upamo, da bomo še naprej brali knjige in s tem razveseljevali učence.

Nuša Gajšek, M-2. e

Otroci v vrtcu so bili nad knjigami zelo navdušeni. Po prebrani pravljici smo se z njimi pogovarjali. Sprva so bili zadržani, a so se hitro razgovorili in nam marsikaj povedali. Med njimi sem se počutila zelo dobrodošlo in veselo. Na koncu so nas še pogostili s sokom in keksi, ko pa smo odšli, sem si zaželela, da bi se še kdaj vrnila. Upam, da se drugo leto zopet srečamo.

 

Mentorici skupnosti dijakov

Brigita Mastnak in Suzana Slana

Nazaj