Hvala za glasove

Veseli smo bili podpore in zaupanja, ki ste nam ju izkazali in s tekmovanja Evrošola prihajamo z neprecenljivimi izkušnjami. Zahvaljujemo se vsem, ki ste glasovali in nas spremljali na FB strani. Nasprotniki so nas žal prehiteli za samo en glas.

 

Ob prihodu v hišo EU so nas veselo in prijazno pričakali organizatorji. Pred začetkom debate je nekaj besed spregovorila poslanka Evropske ljudske stranke Romana Tomc, ki je bila tudi ena izmed ocenjevalk. Nam mladim je položila na srce, da naj gremo v svet in Evropo po izkušnje. Poudarila je, da smo mladi prihodnost Slovenije in nam sporočila, da se ne smemo bati sprememb, saj nas po napovedih čaka pogosto menjavanje službe in celo poklicev.

V tekmovalnem delu so se v kvizu pomerile Nika Šibilja Mlinarič, M- 3. e, Nika Drovenik, M-2, e, in Urška Zabukovnik, M-3. e.

Medtem pa so se za debato pripravljali Filip Voga, S-2. a, Nives Dobovšek, M-3. e, in Petra Špan, M-3. e. Uspešno so nasprotovali dijakom Srednje šole Črnomelj v trditvi

»Zaradi digitalizacije in avtomatizacije bi morali uvesti univerzalni temeljni dohodek, ki bi vsakomur omogočil dostojno življenje, tudi če ne dela.« Dosegli smo 17 točk od možnih 20.

Po tekmovanju smo si ogledali multimedijsko predstavitev v preddverju in se navdušeno fotografirali v Photo Boxu.

Žal na tekmovanju nismo prejeli dovolj točk, da bi se uvrstili na stopničke in naslednje leto ponovno obiskali Strasbourg, a vseeno smo pridobili nove izkušnje in zdaj vemo, kje smo lahko naslednje leto še boljši.

Vabimo vas, da nas v tednu od 23. 12. 2019 spremljate na družabnih omrežjih, saj smo pripravili objave na temo zaposlovanja. Vsak teden pripravita objave dve šoli.

Naša mentorja sta Andrej Požlep in Suzana Slana.

Nika Šibilja Mlinarič,                                                                                  Ravnateljica

M-3. e                                                                                                            Simona Črep

Nazaj