Izjemni dosežki na nagradnem natečaju CREO

Tudi letos so se dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije prijavili na nagradni natečaj Creo, kjer so se na državni ravni pomerili v znanju 3D-modeliranja s programsko opremo Creo Parametric. Dijak Miha Drame je s prispevkom Mehanizem naprave za zatiskanje tub osvojil naziv mladi up in tako prejel drugo nagrado.

V četrtek, 16. maja 2019, sta se tako dijaka Miha Drame in Nejc Gubenšek skupaj z mentorjem Martinom Amonom udeležila zaključnega srečanja in podelitve nagrad za najboljše prispevke nagradnega natečaja Creo. Podjetje Audax, ki zastopa programsko opremo za 3D-modeliranje Creo, je najprej predstavilo sam potek natečaja in kategorije, v katerih so se pomerili tako dijaki kot študenti. Tekmovalci so tekmovali v treh kategorijah. V kategoriji Creo U-50 so se pomerili tekmovalci, ki se šele spoznavajo s programsko opremo Creo in so opravili do 50 ur izobraževanja v srednješolskem programu. V kategoriji Creo projekt so se pomerili že izkušeni posamezniki ali skupine s celovitim projektom izdelka. V kategoriji Creo izziv pa so se pomerili posamezniki z uporabo naprednih modulov in tehnik modeliranja ali z drugimi posebnosti svojih modelov. Prav v slednji kategoriji je dijak Miha Drame osvojil zavidljiv naziv in prejel drugo nagrado. Po podelitvi nagrad in predstavitvi vseh nagrajenih nalog je sledilo še neformalno druženje med dijaki, mentorji in predstavniki podjetja Audax, kjer so se lahko dijaki in mentorji  za dodatne nagrade pomerili še v igranju namiznega nogometa.

V celotnem projektu so sodelovali dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, in sicer Miha Drame (S-4. a), Nejc Gubenšek (S-4. b) in Benjamin Bastl (S-4. a). Njihovi mentorji pa so bili Martin Amon, Roman Zupanc in Žan Podbregar.

Miha Drame, S-4. a

Mentor: Martin Amon

Nazaj