Izvrstno sodelovanje Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije z Občino Žalec

V soboto, 30. marca 2019, so v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva v Žalcu premierno predstavili film z naslovom Doživetje zelenega zlata, ki smo ga dobri dve leti ustvarjali na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije v sodelovanju z Občino Žalec.

Filmska 3D-izkušnja v navidezni resničnosti predstavlja zgodbo skozi oči gospodarja, ki pripoveduje o zgodovini hmelja v Savinjski dolini. Film je posnet v 360-stopinjski 3D-tehniki, kar je zagotovo posebnost v slovenskem prostoru.

Tako se v prvi osebi sprehodimo skozi prizore spomladanskih priprav na hmeljišču v preteklosti ter obiranja hmelja in veselja ob tem težkem sezonskem opravilu. Kljub trdemu delu pa se je vedno našel čas tudi za ljubezen …

V projektu so sodelovali Alen Pavšar, Mateja Zorko Pavšar in Marko Radosavljević.

Iskrene čestitke ob tako izjemnem dosežku!

Film je na ogled v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Žalec s predhodno najavo od torka do petka med 9. in 18. uro ter soboto od 9. do 12. ure.

Več informacij na spletni strani http://www.ekomuzej-hmelj.si

Hvala tudi Občini Žalec, ki nam je omogočila sodelovati pri snemanju filma. Tako smo ponovno dokazali, da lahko s skupnimi močmi dosežemo presežke.

 

Ravnateljica

Simona Črep

Nazaj