Jure Pažon drugi najboljši dijak poklicnih šol v Sloveniji v znanju matematike

V nedeljo, 19. maja 2019, je potekala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani slavnostna podelitev nagrad in pohval najuspešnejšim matematikom, fizikom in astronomom Slovenije.

 

Ob prijetnem dogodku z zanimivimi gosti iz sveta znanosti in umetnosti so obeležili še 70 let delovanja DMFA in že petnajstič pognali verižni eksperiment, pri katerem so sodelovali učenci različnih slovenskih šol. Na to zaključno prireditev, ki jo je društvo DMFA poimenovalo tudi Bistroumi 2019, so bili povabljeni nagrajeni tekmovalci, mentorji in dobitniki zlatih priznanj na državnem tekmovanju iz matematike, fizike, astronomije, razvedrilne matematike in poslovne matematike.

Med letošnjimi dobitniki nagrad je bil tudi Jure Pažon, dijak iz M-3. f razreda Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, ki je poleg zlatega priznanja dobil še drugo nagrado za drugo mesto v tekmovanju dijakov srednjih poklicnih šol v znanju matematike med dijaki tretjih letnikov. Jure Pažon je tako postal drugi najboljši dijak poklicnih šol v Sloveniji v znanju matematike.

Iskrene čestitke!

Mentorica: Maja Lesjak

 

 

Nazaj