MEHATRONIKI TRETJI NA SVETOVNEM PRVENSTVU ROBOCUP 2019

RoboCup 2019 – v avstralskem Sydneyju je potekalo od 2. do 8. julija 2019 svetovno prvenstvo v robotiki, ki sta se ga udeležili dve ekipi dijakov naše šole.

Na tekmovanju RoboCup Rescue Rapidly Manufacturing Robots Challenge je ekipa Mechatronics Rescue Team, ki jo sestavljajo Florjan Plohl, Žan Marinšek, Tomaž Rejc Zagožen in Marcel Urankar, programa tehnik mehatronike, osvojila izjemno 3. mesto in se uvrstila za Kitajsko in ZDA. Njihov mentor je bil mag. Matej Veber.

V tekmovanju RoboCup Junior Rescue Line pa se je ekipa dijakov tretjih letnikov, ki so jo sestavljali Jaša Samec, Jakob Kolenc in Martin Močnik, neutrudno borila za čim boljšo uvrstitev. Njihov mentor je bil Miloš Bevc.

Tako smo dokazali, da smo lahko Slovenci tudi v robotiki med najboljšimi na svetu. Izvrstna uvrstitev na letošnjem svetovnem prvenstvu nam je zagotovila vstopnico za RoboCup 2020, ki bo naslednje leto v francoskem Bordeauxu. Tako nadaljujemo s tradicijo sodelovanja naše šole na svetovnem prvenstvu v robotiki.

Tako se piše zgodovina Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. Fantje, zelo smo ponosni na vas.

Iskrene čestitke dijakom in mentorjema!

Ravnateljica

Simona Črep

Nazaj