NAJ MATURANT JE LETOS POSTAL NAŠ DIJAK

V medijski hiši Novi Tednik & Radio Celje so tudi letos pripravili akcijo Naj maturantka in naj maturant. Letos je naj matuant postal naš dijak strojni tehnik, Nejc Gubenšek iz S4B.

Nejc je tudi sicer vzoren dijak,  tri leta je bil  predsednik razreda, štiri leta je bil odličen dijak ter aktiven član v programu Šola ambasadorka Evropskega parlament. Tekmoval je na različnih tekmovanjih, in sicer na šolskem tekmovanju PIKO je dosegel bronasto priznanje, na matematičnem tekmovanju Kenguru in Logika tudi bronasto priznanje. Odlične rezultate je dosegal tudi na športnih tekmovanjih. Na šolskih prireditvah nas je razveseljeval z igranjem harmonike.

Svoje izkušnje pa je kronal z zlato raziskovalno nalogo – Naprava za zatiskanje tub. Nejc je kot zmagovalec akcije prejel telefona Samsung Galaxy S9, ki mu ga je podarilo podjetje Novatel iz Celja. Za tako lepo nagrado se je splačalo potruditi, je povedal Nejc, ki je zbral kar 818 glasov. Dijaku strojništva, doma s Kalobja, so pri tem pomagali številni sorodniki in prijatelji. V začetku ni vodil, na koncu pa je premagal konkurenco, saj je povedal, da je bilo treba tudi malo taktizirati.

Nejcu seveda iskreno čestitamo.

Nazaj