Nick Vujicic

nickNick Vujicic je Avstralec srbskega rodu, rojen z motnjo, za katero je značilna odsotnost vseh štirih udov. Je motivacijski  govornik, ki potuje po vsem svetu in s svojimi govori navdihuje ljudi. Največkrat govori o smislu in namenu življenja.
 
V sredo, 28. 9. 2016,  bo gostoval v Kopru in tudi mi bomo imeli  možnost poslušati njegovo predavanje o nenasilju z naslovom Trdno stoj! Spregovori! Predavanje bo neposredno prenašala TV Slovenija, mi ga bomo spremljali v  B-12 ob 10.20.
Namen obiska Nicka Vujicica je spregovoriti, kako se upreti nasilju, ustrahovanju in zlorabam med mladimi ter izpostaviti in zmanjšati naraščajoči trend med najstniki. Namen kampanje je tudi spodbuditi kulturo medsebojnega spoštovanja in “fair-play” med mladimi. Sporočilo je namenjeno celotni deželi, predvsem mladini.
 
Predavanje bo trajalo do 12.00.
 
Več informacij najdete na spletni strani http://www.nickvujicic.si/
 
Razredniki, pošljite v predavalnico B-12 dijake, ki si želijo spremljati dogodek (5-6 dijakov iz posameznega oddelka). Ker je časa malo, prosim, da jim to sporočite jutri na športnem dnevu in se dogovorite, kdo bo šel.
 
Dogodek lahko spremljate tudi s celotnim oddelkom pri pouku, če je to časovno izvedljivo (na 1. programu TV Slovenija od 10.30 do 12.00).
 
Dijake spremljajo: T. Bevc Holobar, M. Zorko Pavšar, M. Drev Uranjek in učitelji, ki so v sredo 4. in 5. uro prosti.

Nazaj