V petek, 5. maja 2023, je v Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani potekalo nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki ga je organizirala JA Slovenija. Na tekmovanju je sodelovalo 25 dijaških podjetij, med njimi tudi tri podjetja s Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije.

Vsako izmed podjetij je pripravilo stojnico in 3-minutno predstavitev podjetja. Po predstavitvah je žirija ocenjevala stojnice in se pogovarjala z dijaki o njihovih idejah in produktih. S svojimi nastopi so dijaki prepričali žirijo, kar dokazuje 8 priznanj, ki so jih prejeli.

Člana podjetje LesCo, Rok Hudomalj in Vid Plesnik Zupanc sta osvojila štiri priznanja in sicer 2. mesto v kategoriji »EIT raw materials – krožno gospodarstvo«, 2. mesto v kategoriji »Najboljša stojnica« in 3. mesto v kategoriji »Najboljše poročilo«. Prav tako sta osvojila 3. mesto v prestižni kategoriji »Podjetje leta«, kar pomeni, da se dijaško podjetje LesCo uvršča med najboljše tri v državi.

Člana podjetje Hellix, Lana Pirš in Jan Ročnik sta osvojila dve priznanji in sicer 1. mesto v kategoriji »Najboljše poročilo« in 3. mesto v kategoriji »EIT raw materials – krožno gospodarstvo«.

Člana podjetje TorUS, Aljaž Stupan in Gašper Krašovic sta osvojila dve priznanji in sicer 1. mesto v kategoriji »najboljši izdelek znamke I feel Slovenia« in 3. mesto v kategoriji »Najboljša stojnica«.

Dijaki se zahvaljujejo organizatorjem tekmovanja in mentorjem, ki so jim omogočili sodelovanje in jih pripravili na vse izzive, ki so se pojavili na tekmovanju.

Skip to content