Na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije je bilo v šolskem letu 2021/2022 izdelanih in predstavljenih 15 raziskovalnih nalog, od teh 4 s področja strojništva, 6 s področja telekomunikacije in medijske tehnike,  4 s področja mehatronike in robotike ter ena s področja psihologije. Na 56. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije smo prejeli eno zlato, štiri srebrna in sedem bronastih priznanj.

četrtek, 8. 9. 2022, je potekala predstavitev najboljših raziskovalnih nalog 2022 za dijake zaključnih letnikov smeri strojni tehnik in tehnik mehatronike.

Raziskovalne dosežke na področju mehatronike sta predstavila Uroš Uhan in Val Matović. Predstavila sta nalogo z naslovom Robotski sistemi v obogateni resničnosti, ki je na državnem srečanju mladih raziskovalcev ZOTKS osvojila srebrno priznanje.

Raziskovalne dosežke na področju strojništva pa je predstavil Jaka Kočet. Predstavil je nalogo z naslovom Izdelava CNC rezkalnega stroja, ki je na državnem srečanju mladih raziskovalcev ZOTKS osvojila srebrno priznanje.

Vse dijake in dijakinje zaključnih in nižjih letnikov vabim, da se v novem šolskem letu 2022/2023 lotite raziskovalnega dela. Uspešno opravljena raziskovalna naloga se vam upošteva za opravljeno 4. izpitno enoto poklicne mature. Vse dodatne informacije si lahko preberete na povezavi https://smm.sc-celje.si/raziskovalna-dejavnost/ ali jih dobite pri mentorjih.

 

Naj vas raziskovalni duh še intenzivneje spodbudi k ustvarjalnosti in inovativnosti.

 

Koordinator raziskovalne dejavnosti:     Žan Podbregar                                                                                                        

Skip to content