Sinergija edukacije in gospodarstva – za dijake 3. letnika programa medijski tehnik in strojni tehnik ter dijake 2. in 3. letnika programa tehnik mehatronike

V torek, 13. 4. 2021, 3. in 4. šolsko uro, za dijake 3. letnika programa medijski tehnik organiziramo predstavitev in pogovor z našo nekdanjo dijakinjo, fotografinjo Uršo Premik.

V četrtek, 15. 4. 2021, 3. šolsko uro, za dijake 3. letnika programa strojni tehnik organiziramo spletno predstavitev podjetja TECOS (Razvojni center orodjarstva Slovenije).

V petek, 16. 4. 2021, od 8.30 do 9.30 za dijake 2. in 3. letnika programa tehnik mehatronike organiziramo spletno predstavitev podjetja ROBOTECH.

Namen predstavitve in pogovora je vplivati na karierni razvoj mladih, jih navdušiti za področja, za katera se izobražujejo, in spodbuditi k reševanju strokovnih problemov. Dijaki se boste po predstavitvi lahko vključili tudi s svojimi strokovnimi vprašanji. Predstavitvi bosta potekali v okolju Teams.

MEDIJSKI TEHNIK

Torek, 13. 4. 2021

 3. ura in 4. ura

Učitelj

M-3. d

N. Talan Fošnarič

M-3. e

M. Radosavljević

Pogovor z Uršo Premik bosta vodili Klara Manca Čanžek in Ema Kač. Urša Premik je portretna, modna in komercialna fotografinja. Živi v Ljubljani. Njene Fotografije so bile razstavljene na številnih skupinskih in samostojnih razstavah in objavljene v različnih publikacijah in revijah. Njeno delo je večinoma usmerjeno v ljudi, ker so njen glavni vir umetniškega navdiha. Ko jih fotografira, je njen cilj izluščiti vsako posamezno energijo, kar je razvidno iz umetniškega opusa.

Dijaki imate od 9. 35 do 9.55 malico, ob 9.55 se vključite v sestanek.

STROJNI TEHNIK

Četrtek, 15. 4. 2021

 3. ura

Učitelj

S-3. a

G. Grat, Ž. Podbregar

S-3. b

M. Rajh

TECOS je tehnološki center z vizijo  postati dolgoročen strateški razvojni partner proizvodnim podjetjem kovinsko predelovalne in druge industrije v Sloveniji in širši regiji ter postati evropsko prepoznaven tehnološki center na področju razvoja novih izdelkov, orodij in tehnologij. Področja njihovega delovanja:

  • razvoj izdelkov “na ključ”
  • optimiziranje procesa brizganja plastike
  • simulacije preoblikovanja kovin
  • MKE-trdnostni preračuni
  • 3D-skeniranje in vzvratno inženirstvo
  • optične 3D-meritve in merska kontrola
  • prototipi in maloserijsko brizganje izdelkov iz plastike
  • prenos tehnologij

 

TEHNIK MEHATRONIKE

Petek, 16. 4. 2021

 8.30-9.30

Učitelj

M-2. c

B. Renner, M. Cizej

M-3. c

T. Igrišnik, S. T. Ribič

Direktor in lastnik podjetja Roboteh Srečko Potočnik bo predstavil podjetje in predaval o inovativnih projektih na področju robotike in industrije 4.0.

Na predavanje se učitelji in dijaki vključite v Teamsovem koledarju Sinergija edukacije in gospodarstva.

 

Organizatorji                                                                                                             Ravnateljica

Martin Amon, Dušan Vešligaj,                                                                                Simona Črep

Natalija Talan Fošnarič in mag. Andro Glamnik                                                                                                         

  •  

Nazaj