V sredo, 6. 7. 2022, je v Celjskem domu potekala  svečana podelitev spričeval poklicne mature. Maturantkam in maturantom so ob uspešno zaključenem srednješolskem izobraževanju čestitali direktor Šolskega centra Celje Mojmor Klovar, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Simona Črep ter razredničarke in razredniki. Ravnateljica se je v svojem nagovoru zahvalila profesoricam, profesorjem, staršem, maturantkam in maturantom pa poudarila, da je ponosna na njihove dosežke in na to, kako uspešno so se prilagodili vsem okoliščinam in dosegli več, kot so mislili, da zmorejo.

V spomladanskem izpitnem roku poklicne mature 2022 je opravljalo poklicno maturo 182 maturantk in maturantov. Uspešnih je bilo 177 ali 97 %. Kar 52 dijakov ali 29 % je doseglo 18 točk ali več in so odlični.

Na šoli imamo 10 zlatih maturantov, med njimi je Ema Kač dosegla vse točke.

Zlati maturanti so:

Jakob Arlič, Zala Benko, Andraž Grat Ema  Kač,  Matej  Krivec,  Rina  Medjić, Tia Meh, Jan Rutar, Simon Sovič in Matej  Strašek. 

Praznični dan so nam polepšali člani zasedbe  Eruption:  Tija Pšaker, Blaž Krušič, Janez Vošner in Tjaš Paradiž z mentorico Metko Jagodič Pogačar. Podelitev je povezovala Mateja Zorko Pavšar.

Spoštovani maturantke in maturantje, izrekamo vam iskrene čestitke. Vzemite maturitetno spričevalo kot vstopnico za svoje navdušujoče, polno in radostno življenje. In naj vas spremlja misel Lea C. Rostena:

Ne verjamem, da je smisel življenja biti »srečen«.

Mislim, da je smisel življenja biti koristen, odgovoren, sočuten.

Predvsem pa je smisel življenja biti nekomu pomemben:

biti drugemu v oporo, zavzemati se za nekaj,

poskrbeti, da je svet zaradi tvojega življenja boljši. 

V naslednjih dneh in mesecih vam želimo predvsem brezskrbno in dobrih novic polno poletje.

Mojca Drev

Skip to content