Spoštovani dijakinje, dijaki, profesorice in profesorji!

V tednu od 16. do 22. 9. 2023 obeležujemo Evropski teden mobilnosti, najbolj razširjeno kampanjo za trajnostno mobilnost na svetu, ki poteka letos pod sloganom Prekini potratne navade, začni živeti bolje. Prizadevamo si zmanjšati avtomobilski promet na fosilna goriva in vas spodbuditi  k spremembi potovalnih navad po načelu trajnostne mobilnosti – hoja, kolo ali javni prevoz. Njen cilj je zagotavljanje učinkovite in enakopravne dostopnosti za vse s poudarkom na omejevanju osebnega motornega prometa in porabe energije ter na spodbujanju trajnostnih potovalnih načinov.

Aktivnostim za večjo kakovost bivanja, zdravja in okolja se bo priključila tudi naša šolaŽelimo, da bi vas v teh dneh spodbudili, da  potujete peš, kolesom, javnim potniškim prometom ali na kak drug okolju prijazen način.

 V kolikor vam dopušča čas, lahko v okviru kakšne ure pouka dijake odpeljete na Prešernovo ulico v starem mestnem jedru ali na druga prizorišča, kjer bodo v sodelovanju s številnimi partnerji razmišljali o naši prihodnosti ter korakih, ki jih lahko skupaj naredimo za trajnostni in zeleni razvoj.

Evropski teden mobilnosti je vsakoletna priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade. Potujmo sebi in okolju prijazneje.

 

                                                                                                          Lidija Leskovšek

Skip to content