Vi-Polis

V torek, 12. marca 2019, smo na Šolskem centru Celje že sedmič organizirali festival VI-POLIS, na katerem smo nadarjenim, vedoželjnim in prizadevnim dijakom omogočili druženje z osmimi izjemnimi posamezniki z različnih področjih. Na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije se bomo tako še naprej trudili spodbujati dijake in razvijati nadarjenost na različne načine.

Kar 133 dijakov Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije je tako popoldne preživelo nekoliko drugače – v družbi izjemno prijetnih, zabavnih, zanimivih in sproščenih gostov, in tako domov odšlo s prijetnimi vtisi, z novimi spoznanji, idejami, napotki za življenje in motivacijo za nadaljnjo delo.

Festival je bil razdeljen na tri dele. Dijaki so si lahko v prvem in drugem delu sami izbrali gosta, ki jih navdušuje in o katerem so želeli izvedeti še kaj več. Med letošnjimi gosti so bili v prvem delu Zvezdan Martič, Peter Poles in Uroš Kuzman ter v drugem delu Desa Muck, Barbara Trnovec in Sani Bečirović.

Ob zaključku festivala pa smo vsi udeleženci prisluhnili pogovoru z odličnim psihiatrom in psihoanalitikom Matjažem Lunačkom in pogovoru s Sirakom, ki je spregovoril o svoji življenjski zgodbi, ki se je dijakov zelo dotaknila.

Dijaki so po festivalu navdušeno izjavili, da si želijo še več podobnih predavanj, ki so pomembne za vsakogar, in je prav in koristno, da jih je slišalo toliko zbranih mladostnikov. Najbolj jim je bilo všeč, da so bili gostje sproščeni, poučni in zanimivi, da so se sami našli v njihovih zgodbah in tako vedo, da niso sami.

Nazaj