Naš maturantski izlet v Italijo, ki smo se ga udeležili dijaki oddelkov S-4. a in S-4. b od 9. do 11. oktobra 2024, je bil resnično poln nepozabnih trenutkov.

Prvi dan, 9. oktobra, smo zgodaj zjutraj krenili iz Celja proti Modeni. Navdušeni smo bili nad obiskom tovarne in muzeja Lamborghini, kjer smo lahko videli, kako nastajajo ti prestižni avtomobili. Sprehod skozi muzej nam je dal vpogled v zgodovino in razvoj te svetovno znane znamke, kar je navdušilo prav vse. Dan smo zaključili z nastanitvijo v hotelu ob obali Jadranskega morja blizu Ravene, kjer smo uživali v prijetnem večeru ob morju.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpeljali proti San Marinu. Ta žepna država nas je očarala s svojo bogato zgodovino in osupljivimi razgledi. Sprehodili smo se po glavnem mestu in si ogledali znamenitosti, kot so vrata sv. Frančiška, Trg svobode, bazilika sv. Martina in druge zgodovinske stavbe. Po ogledu smo imeli nekaj prostega časa za raziskovanje mesteca, nakupovanje spominkov ali sprostitev ob lepih razgledih. Pozno popoldne smo se vrnili v hotel in preživeli še en sproščen večer ob morju.

Zadnji dan izleta smo po zajtrku spakirali kovčke in se odpravili proti Bologni, kjer smo obiskali tovarno motorjev Ducati. Ogled tovarne nam je omogočil vpogled v proces izdelave teh vrhunskih motorjev, ki so znani po svoji zmogljivosti in dizajnu. Po ogledu smo imeli še nekaj prostega časa za kosilo, nato pa smo se z avtobusom odpravili nazaj proti Sloveniji.

Izlet je bil resnično čudovit in dijaki obeh oddelkov smo se vrnili domov polni vtisov, novih izkušenj in lepih spominov na to skupno pustolovščino.

 

Skip to content