Prišel je čas, ko morate razmisliti o vašem nadaljnjem šolanju ali zaposlitvi. Predstavljam vam možnosti, vaša naloga pa je, da o tem razmislite in se odločite v skladu s svojimi željami in načrti za nadaljnje življenje.

MOŽNOSTI:

  • vpis na katerokoli srednjo poklicno ali tehniško šolo (3 ali 4 letno)

Prijavnico za vpis kupite v knjigarni  – obrazec DZS 1,20.

Prijavnico potrdite pri svetovalni delavki P. Kunst in jo pošljete do 2. 4. 2024 na šolo, kjer želite nadaljevati izobraževanje.

Od 8. do 23. aprila 2024 je prenosni rok. V tem času lahko zaradi spremembe namere svojo prijavnico dvignete na šoli, kjer ste jo oddali in jo prenesete na drugo srednjo šolo.

Konec maja boste dobili po pošti vabilo k vpisu. Ob vpisu boste morali predložiti originale in fotokopije spričeval, zato vse kar dobite skrbno shranite.

Vsi poklici za katere se lahko izobražujete so zapisani v razpisu, ki ga lahko pogledate na spletni strani http://www.mizks.gov.si/ ali pri svetovalni delavki.

  • vpis v CIRIUS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik

V centru se lahko izobražujejo dijaki s posebnimi potrebami, in sicer v programih elektrikar, računalnikar, administrator in ekonomski tehnik. Več informacij dobite na tel. št. 01 830 13 16.

  • vpis na srednje šole v sklopu izobraževanja odraslih (plačljivo)

Na Šolskem centru Celje imamo programe srednjega poklicnega in tehniškega izobraževanja, razne tečaje,… Vse informacije o programih, vpisu, plačilu, predavanjih itd. dobite pri g. Kešetu (C-12) ali na telefonski številki 03/42 85 828.

Informacije o Ljudskih univerzah in drugih izobraževanjih odraslih dobite tudi na Zavodih RS za zaposlovanje v vašem mestu.

  • zaposlitev

Na Zavodu RS za zaposlovanje se prijavite, ko niste več dijak in iščete zaposlitev. Pri prijavi morete predložiti izpolnjen obrazec, ki ga dobite na Zavodih za zaposlovanje. S seboj imejte osebni dokument.

Na Zavodu RS za zaposlovanje v vašem kraju imajo najrazličnejše zloženke, ki so vam v pomoč pri iskanju zaposlitve. Na njihovih oglasnih deskah ali na spletni strani http://www.ess.gov.si pa so razpisana vsa prosta delovna mesta. Imajo tudi Klub za iskanje zaposlitve in Center za informiranje in poklicno svetovanje (CIPS), kjer vam pomagajo pri iskanju zaposlitve in vam nudijo še veliko drugih brezplačnih informacij ter gradiv.

Pomoč pri zaposlitvi vam nudijo tudi na zavodu Racio Social (program Stičišče Prehod Celje) in jih lahko pokličete na tel. št. 428 50 60.

 

Za vse dodatne informacije se lahko oglasite pri šolski svetovalni delavki P. Kunst ali jo pokličete na tel. št. 03 428 58 49 ali pišete na pera.kunst@sc-celje.si.

Skip to content