Aktualno

  • DRUGI PRIJAVNI ROK ZA VPIS na višje strokovne šole in fakultete

Za višješolske študijske programe bo drugi prijavni rok potekal od 24. do 31. 8. 2021. Vse informacije dobite na spletni strani Višješolske prijavne službe.
Za visokošolske, univerzitetne in enovite magistrske študije pa bo drugi prijavni rok potekal od 20. do 27. 8. 2021. Vse informacije dobite na portalu eVŠ.

 

  • RAZPIS ZA BIVANJE V ŠTUDENTSKIH DOMOVIH IN ZASEBNIKIH S SUBVENCVIJO

Razpis za bivanje v študentskih odmovih in pri zasebnikih bo izšel v začetku julija 2021. Razpis bo objavljen na portalu eVš: https://portal.evs.gov.si/bivanje/

PP prezentacija o prijavi in bivanju v ŠD in zasebnikih: https://smm.sc-celje.si/vsebina/nalozeno/2015/11/ppt-evs-sdl-predstavitev-2021-22.pptx

 

  • ŠTEVILO PRIJAV

–  Število prijav (prve želje) IN OMEJITVE za vpis na fakultete v 1. letnik v študijskem letu 2021/2022 – prvi prijavni rok

–  Število prijav in omejitve za vpis na višješolske študijske programe.

 

  • PRIJAVA ZA VPIS

– na višješolske študijske programe se prijavite preko Višješolske prijavne službe. Rok za oddajo prijave je 18. 3. 2021.

– na visokošolske, univerzitetne in enovite magistrske štud. prog. pa preko portala eVŠ. Rok za oddajo prijave je 19. 3. 2021.

 

  • RAZPISI ZA VPIS ZA ŠTUDIJSKO LETO 2021/2022

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za javne visokošolske zavode in koncesionirane študijske programe je objavljen in ga dobite na povezavi RAZPIS.

Razpis za višješolske programe pa dobite na spletni strani Višješolske prijavne službe.

 

  • NOVE APLIKACIJE IN PUBLIKACIJE

KAMbi, spletna aplikacija, ki pomaga pri izbiri študija in poklica

Publikacija Fax vpisnik 2021

POPR – Portal osebnega in profesionalnega razvoja

Karierni plac – Karierni center za mlade in starše

 

  • PREDSTAVITVE FAKULTET, POKLICEV IN KARIERNIH SEJMOV

 

  • PODATKI O PRIJAVAH NA VPIS V 1. LETNIK za lansko študijsko leto 2020/2021

Število prijav in omejitve  za vpis v 1. letnik visokošolskih in univerzitetnih programov. Podatke za višješolske programe pa dobite na tej povezavi podatki.

 

  • MINIMUMI ZA VPIS V PRETEKLIH ŠTUDIJSKIH LETIH

Na spletnem portalu eVŠ so objavljeni minimumi za vpis v 1. letnik za pretekla študijska leta za prvi in drugi prijavni rok v sklopu skupnega Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe (link na portal: https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani  oziroma link direktno na objavljene minimume točk: https://www.uni-lj.si/studij/prijavno-sprejemni-postopki/minimumi).    

 

  • MOBILNA APLIKACIJA eVŠ

Objavljena je mobilna aplikacija eVŠ o visokem šolstvu v Sloveniji, ki je namenjena dijakom, študentom in ostali zainteresirani havnosti. Aplikacijo za mobilbne telefone in tablice lahko brezplačno naložite v “App store” ali “Google play” trgovini. V iskalnik vtipkajte: eVŠ.