Dragi dijakinje in dijaki, spoštovani starši, cenjeni profesorice in profesorji Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije!

Lepo je na novo začeti – ustvarjati svet novih možnosti, ki jih prej še ni bilo. Novo šolsko leto je lahko vaš novi začetek, dragi strojniki, mehatroniki in medijci, ter vaša pot, ki vas bo vodila na trg dela, študij in v življenje.

Svet se spreminja hitreje kot kdaj koli prej. In prav tam,  kjer se križajo potrebe sveta in vaši talenti, sanje, želje, cilji …,  tam je mesto vašega poklica. Veseli nas, da ustvarjamo prihodnost z vami in za vas, dragi dijakinje in dijaki, prav na naši šoli.

Vaša prihodnost je odvisna od marsičesa, vendar predvsem od vas samih. Vsak ima svoj potencial in tisti trenutek, ko ga začnete izražati, lahko začnete spreminjati svet. Ustvarjalnost je namreč pogoj razvoja človeštva. Sprejmite ta izziv. Učitelji pa vas bodo pri tem spodbujali, usmerjali in navdihovali.

Korenine naše šole so mogočne in trdožive. Po njenih žilah se pretaka preteklost, vpeta preko izzivov sedanjosti v vizijo prihodnosti.

Z velikim zadovoljstvom se lahko ozremo na prehojeno pot, ki so jo zaznamovali izjemni učitelji, izvrstni dosežki naših dijakov ter partnersko sodelovanje s starši in delodajalci – ožjim ter širšim okoljem.

Veselimo se novih izzivovki jih pred nas postavljata tehnologija s svojim razvojem in človek.  Tudi v prihodnosti se bomo trudili stopiti iz povprečja in usmerjeni v odličnost pustiti v našem okolju dobro sled.

Ravnateljica

Simona Črep

Skip to content