V Bruslju se je v preteklem tednu odvijalo tekmovanje mladih znanstvenikov EUCYS 2023, na katerem sta naši dijakinji Neža Cvetković in Julia Pristovnik predstavili raziskovalno nalogo Pomen grafičnih simbolov in pripadnost blagovni znamki, ki je v lanskem letu prejela zlato priznanje na državnem tekmovanju in jo je Zveza za tehnično kulturo Slovenije spoznala kot zanimivo in vredno predstavitve. Njun mentor je bil mag. Peter Arlič.

Tekmovanje je potekalo šest dni, na njem pa je sodelovalo 85 nalog in kar 150 mladih znanstvenikov z vsega sveta. Stojnico sta prvi dan opremili s plakati, ležalniki SMM in ostalimi promocijskimi izdelki. Ostale dni sta nalogo predstavljali s kratkimi in  dolgimi vnaprej pripravljenimi govori. Tekmovalce je ocenjevalo pet sodnikov z različnih področij.

Udeležba na EUCYS je bila za dijakinji zanimiva izkušnja in dobra referenca za nadaljnje delo in življenje. Spoznavali sta bodoče znanstvenike z zelo zanimivimi in zahtevnimi nalogami ter tkali nova prijateljstva.

Neža Cvetković in Julia Pristovnik

Skip to content