Leto se je na naši šoli tradicionalno zaokrožilo s podelitvijo zlatih kred. Nagrad za odličnost. Vsakoletne nominacije dokazujejo, da si veliko dijakov in učiteljev prizadeva za napredek in se uspešno vključuje v delovanje šole na različnih področjih. Zlato kredo smo podelili v šestih kategorijah. V spletnem glasovanju so glasovali dijaki in učitelji; za brezhiben potek je skrbela Brigita Mastnak.

Najprej smo zlato kredo podelili v novih kategorijah. To sta bili kategoriji najbolj fit razred in naj izdelek Multigalerije. Za naziv najbolj fit razred so se oddelki potegovali v začetku decembra: zmagal je razred, ki je prehodil največ več (kilo)metrov v eni šolski uri, izvedel največ sklec pri športni vzgoji  in pripravil razredni recept za zdrav obrok. Kategorija naj izdelek  Multigalerije je povezana z ustvarjalnostjo in s samoiniciativnostjo dijakov M-3. e-razreda, ki so si zamislili Multigalerijo kot zbirališče idej in kreativnosti dijakinj in dijakov. Sledila je podelitev v tradicionalnih kategorijah: naj dijakinja, naj dijak, naj razred in naj učitelj.

Prireditev je bila tudi letos spletna, posneta v praznično okrašenem šolskem studiu. Za glasbeni program so poskrbeli mojstri glasbenega ustvarjanja in šolski bend Eruption, s kamero in mikrofonom pa smo obiskali tudi božično-novoletni koncert pevskega zbora Šolskega centra Celje.

Ravnateljica in pomočnica ravnateljice sta kipce v živo podelili zmagovalcem v posamezni kategoriji in tako prijetno presenetili dobitnike. Vsem nominirancem in dobitnikom zlatih kred iskreno čestitamo, vse ostalim pa naj prišepnemo, da je letos nova priložnost zanje.

Prejemniki zlate krede za leto 2021 v posamezni kategoriji:  

NAJBOLJ FIT RAZRED: M-1. d

NAJ IZDELEK MULTIGALERIJE: Živa Brvar, M-3. e

NAJ DIJAKINJA: Julia Pristovnik, M-3. d

NAJ DIJAK: Aljaž Deželak, M-3. d

NAJ RAZRED: M-4. c

NAJ UČITELJ: Matjaž Cizej

Prireditev so ustvarili: voditeljica: Nika Amon;  glasbeniki:  Ema Kač, Tia Pšaker, Maša Goličnik, Nik Stopinšek, Andrej Motoh, Aljaž Rozman, Žan Ramšak, Vid Hajder in Tomi Božak. Pri snemanju in montaži so sodelovali: Aljaž Bobnar, Nejc Pečnik, Jan Kotnik, Lovro Marjanović, Tjaša Arih, Aljaž Deželak in Jan Zorc. Fotografija: Gašper  Rebernik, Lucija Turnšek in Lan Orožim. Učitelji: Alen Pavšar, Mojca Drev, Metka Jagodič Pogačar, mag. Peter Arlič, David Korošec, Roman Zupanc, Jaka Došler in Simona Črep.

Iskrena hvala vsem, ki so prispevali h krasni prireditvi, s katero smo zaključili leto.

Mojca Drev

Skip to content