Zadnji šolski dan v tem šolskem letu smo na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije najboljšim dijakom, razredom in projektom podelili zlate krede.

Zdaj že tradicionalno prireditev Zlata kreda smo prvič pripravili leta 2017, nekajkrat smo jo izpeljali na daljavo, letos pa po dolgem času ponovno v živo.

Zlate krede smo podelili naj dijakinji, naj dijaku, naj razredu in naj projektu. Zmagovalce so izbirali dijaki in učitelji. Za naj projekt smo izbrali raziskovalno nalogo, Pomen grafičnih simbolov in pripadnost blagovni znamki, v okviru katere sta  Neža Cvetković in Julia Pristovnik pod mentorstvom mag. Petra Arliča raziskali pomen grafičnih simbolov pri snovanju in predstavljanju identitete šole ter podali konkretne predloge za izgradnjo novega imidža, ki ga simbolizira kratica S∑M/ SMM.

Letos pa smo prvič podelili tudi zlato kredo za posebne dosežke. Gre za projekte, ki niso merljivi, ogromno pa pomenijo za šolo in celostni razvoj dijakov. Izbrali smo spletno televizijo VI-TV, ki je prva srednješolska spletna televizija v Evropi, za katero dijaki tedensko pripravljajo program; 23. novembra 2022 je bilo deset let od njenega zagona. Za dolgoživost VI-TV sta zaslužna mentorja Alen Pavšar in Mateja Zorko Pavšar.

Naj dijakinja 2022 je postala Vanesa Stanko, naj dijak 2022 Nejc Pečnik, za naj razred pa so učitelji izbrali razred programa tehnik mehatronike, M.4-c.

Ne gre pa le za podelitev priznanj, prireditev je nekaj posebnega in bolj spominja na podelitev oskarjev kot na srednješolsko prireditev. Njena posebnost je tudi v tem, da smo jo predvajali v živo, letos s pomočjo reportažnega kombija podjetja Cut production, v katerem je delo dobilo kar nekaj dijakov programa medijski tehnik.

Povezovalki prireditve sta bili Karin Založnik in Maša Milojević, popestrili pa so jo glasbeniki skupine Eruption band.

Skip to content