Vzajemno sodelovanje realnega in izobraževalnega sektorja je na naši šoli ponovno doseglo namen. V petek, 1. 12. 2023, se je na šoli odvijal dogodek Sinergija edukacije in gospodarstva, na katerem so predstavniki gostujočih podjetij dijakom 1. letnikov srednjega strokovnega izobraževanja ter srednjega poklicnega izobraževanja izvirno, udarno in interaktivno predstavili zanimivosti ter novosti podjetij in poklicev ter potrebne kompetence, ki se razvijajo ob delu in z delom.

Dijaki so lahko na dogodku spoznali gostujoča podjetja Novisuals d. o. o., Hermi d. o. o.,     Pišek – Vitli Krpan d. o. o., Robust d. o. o., Cetis d. d., Radio Štajerski val d. o. o., VTV Studio d. o. o., Novi Tednik – Radio Celje d. o. o., KM Inštalacije d. o. o., AS system d. o. o. in Zottel d. o. o. ter rezultate sinergije pridobljenega šolskega znanja ter njegove uporabe v vsakdanu, možnost njegove nadgradnje in priložnosti za razvoj ter rast.

Vodili spoznavanja in predstavitve sta dijake spodbudili k razmišljanju ter pogovoru o izbranem poklicu ter potrebnih izkušnjah, kompetencah in možnostih zaposlitve ter težnji po vzajemnem sodelovanju. K uspešnosti dogodka pa je prispevalo tudi pozitivno vzdušje vseh sodelujočih in ekipe VI-TV.

Skip to content