Dan raziskovalcev

petek, 27. 9. 2019, je potekal na ploščadi Osrednje knjižnice Celje od 10.00 do 17.00 že tradicionalni dogodek Dan raziskovalcev, na katerem je sodelovala tudi naša šola.

Področje strojništva je zastopal bivši dijak programa strojni tehnik  Aljaž Resnik, ki je avtor inovacije naprave za etiketiranje slovenskega kozarca za med pod mentorstvom Žana Podbregarja.

Mehatroniki so se predstavili z roboti, s katerimi so na svetovnem prvenstvu osvojili izjemno 3. mesto in se uvrstila za Kitajsko in ZDA.. RoboCup Rescue Rapidly Manufacturing Robots Challenge je bila ekipa Mechatronics Rescue Team, ki so jo sestavljali Florjan Plohl, Žan Marinšek, Tomaž Rejc Zagožen in Marcel Urankar, programa tehnik mehatronike. Njihov mentor je bil mag. Matej Veber.

Področje medijev pa se je predstavilo z izjemnim projektom VR čebelnjak, ki je nastal v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije pod mentorstvom Alena Pavšarja, Marka Radosavljevića in Matica Holobarja.

Predstavitev so si ogledali dijaki 3. letnikov tehniških programov in 1. letnika PTI.

Koordinator raziskovalne dejavnosti:     Žan Podbregar

Nazaj