MOJA PESEM NI LE MOJA PESEM

 

Z zgornjim verzom je mlad pesnik Karel Destovnik Kajuh začel svojo pesem Naša pesem. Decembra 2022 je minilo 100 let od njegovega rojstva v Šoštanju. Svojo mladost je pesnik preživljal v viharnih letih pred vojno in med njo. Njegova mladost je bila drugačna, kot je vaša, bila je zaznamovana z mnogimi preizkušnjami in izzivi. A kljub temu je pesnik verjel v moč mladosti in zapisal: Pa je vendar sreča biti mlad, biti mlad in poln nad!

Dijakinje in dijaki, vabimo vas, da se tudi vi preizkusite v pesnjenju in v verzih razkrijete svoje misli, občutke, videnje, doživljanje mladosti v današnjih časih, ki so tako drugačni od Kajuhovih, a so jim v negotovosti, v rušenju starega in v gradnji novega, drugačnega sveta vendarle tako podobni.

  1. AVTOR

V natečaju lahko sodelujejo zgolj dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. Poslana poezija je lahko delo posameznika, skupine ali kar celotnega razreda. Možno je poslati več del.

  1. SMERNICE

 Tematika pesmi: MLADOST V SEDANJOSTI. Pesmi so lahko poljubne dolžine.

 Pesniška oblika oz. vrsta

 Prosta pesniška oblika

  1. KOMISIJA

Prispela dela bo ovrednotila tričlanska strokovna komisija, ki jo imenuje šola.

  1. ROK ODDAJE PESMI

Svoja dela oddajte svoji profesorici slovenščine do 10. marca 2023. Ne pozabite pripisati ime avtorja oz. avtorjev, če gre za skupino, oz. naziv razreda, če bo pesem delo celotnega razreda.

  1. NAGRADA

Najboljše pesmi in njihove avtorje po izboru komisije    bomo predstavili v šolski radijski oddaji ob svetovnem dnevu poezije.

Profesorice slovenščine

Skip to content