Zadnji petek pred jesenskimi počitnicami so nam dijaki S-4. b v parku na Kosovelovi pripravili kostanjev piknik, ki je popestril zgodnje popoldne vsej soseski.

Za prijetno vzdušje so že pred uradnim začetkom, med in tudi po njem skrbeli naši izvrstni glasbeniki. Pod mentorstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar so združili moči Maša Goličnik, S-4. b, Nik Stopinšek, S-2. b, Andraž Gorišek, S-1. g, Matej Zalar, S-1. i, in Miha Švent, E-1. c.

Najprizadevnejši organizatorici piknika sta bili predsednica razreda Maša Goličnik in Beti Kočet, ki je prireditev tudi odlično povezovala. Pri organizaciji sta razredu pomagala njihov razrednik, profesor Martin Amon, in mentorica skupnosti dijakov, profesorica Brigita Mastnak.

Omamno dišeč in zlato zapečen kostanj so ob pomoči profesorja Jožeta Prušnika  in profesorja Jake Došlerja pekli: Domen, Alen Sven, Nik, Anžej, Aljaž, Nik, Žiga in Anže.

Blaž, Jurij, Lovro in Matic so pripravili fazaniranje, v katerem so se v kvizu, pokanju balonov in metanju kostanja v vedro najbolje odrezali dijaki S-1. i, ki so si tako prislužili naziv zlati fazanček. Gospa ravnateljica jih je nagradila s srčki ŠCC v upanju, da ostanejo še naprej tako prizadevni in srčni.

Hvala vsem, ki ste nabrali in prinesli kostanj ter tako pomagali pripraviti piknik. Tudi letos smo ga zbrali več kot dovolj, kar 140 kg. Veliko so ga prispevali dijaki iz M-4. e, S-2. a, S-3. a, tretje mesto so zasedli M-1. e, drugo mesto S-1. k, največ, kar 19 kg, pa so ga prinesli dijaki oddelka M-4. c. S tem so si zaslužili sladko nagrado.

Pohvala pa ne sme izostati niti za vse dijake S-4. b, ki so pri pripravi piknika pokazali visoko stopnjo odgovornosti in timskega dela.

 

Mentorica skupnosti dijakov

Brigita Mastnak

Skip to content