Dišalo je po kostanju

Zadnji petek pred jesenskimi počitnicami so nam dijaki M-2. f v parku na Kosovelovi pripravili odmeven dogodek, ki je popestril zgodnje popoldne vsej soseski.

Za prijetno vzdušje so že pred uradnim začetkom skrbeli naši zelo dobri glasbeniki, ki so ves teden pridno vadili. Nekateri med njimi v domačem kraju sodelujejo v narodnozabavnem ansamblu ali pa si tega še želijo in čakajo na svojo priložnost. Pod mentorstvom gospe Metke Jagodič Pogačar so tako moči združile kar tri zasedbe, prireditev pa sta suvereno povezovala Jon Tofant in Janez Povalej.

Posebej se zahvaljujemo našim inštalaterjem, saj so v strojnih delavnicah pod budnim očesom in mentorstvom Jožeta Žogana izdelali dva žara za kostanj, na katerih so omamno dišeč in zlato zapečen kostanj z razrednikom Stevom Romanićem pekli Luka Kovče, Miha Marciuš, Klemen Pinter in Blaž Čujež, Filip Ugovšek pa ga je neutrudno nosil obiskovalcem. Lahko nam verjamete, da ga ni nič ostalo.

Hvala vsem, ki ste prinesli kostanj in tako pomagali pripraviti piknik. Tudi letos smo ga zbrali dovolj, največ so ga prispevali dijaki iz M-1. e, več kot 8 kg, in M-2. c, S-1. j, M-1. d. Večina je kostanj tudi sama nabrala. Bravo!

Za nekaj tekmovalnosti med fazani pa so poskrbeli z zabavnimi igrami, ki sta jih pripravila Janez Tisel in Gal Škafer. Fazani so se pomerili v spretnosti, hitrosti in znanju: reši se kdor se more, v nošenju kostanja in v kvizu. Dijaki razreda M-1. d so z izjemno odločnostjo pometli s konkurenco in si tako prislužili naziv zlati fazanček.

Pohvala pa ne sme izostati niti za vse dijake M-2. f, ki so pri pripravi piknika pokazali visoko stopnjo odgovornosti in timskega dela, saj so se organizirali tako, da je vsak dobil svojo nalogo, ki jo je vestno opravil.

Mentorica skupnosti dijakov

Suzana Slana

 

Nazaj