V četrtek, 1. 12. 2022, se je na naši šoli odvijal dogodek Sinergija edukacije in gospodarstva. Podjetja so izvirno, udarno in interaktivno predstavila dijakom 1. letnikov srednjega strokovnega izobraževanja ter srednjega poklicnega izobraževanja zanimivosti ter novosti podjetij, poklicev ter tehnologij, ki se pri delu uporabljajo, atraktivne izdelke, kompetence, ki se ob delu in z delom razvijajo, uspehe ter pričakovane cilje.

Gostujoča podjetja VTV Studio d. o. o., Novi tednik – Radio Celje, Cetis d. d., Marcelino d. o. o, Radio Štajerski val in Tv Celje so se predstavila dijakom smeri medijski tehnik. Dijakom programov strojništvo in mehatronika pa so se predstavili Hermi d. o. o., Odelo Slovenija d. o. o., GKN Driveline Slovenija d. o. o., Robust d. o. o., MiniTec d. o. o., Pišek – Vitli Krpan d.o.o., KLS Ljubno d. o. o., Maksim d. o. o., KM inštalacije d.o.o. in Zlatarna Celje d. o. o.

Dijaki so lahko na dogodku spoznali rezultate sinergije pridobljenega šolskega znanja in njegove uporabe v vsakdanu, možnost njegove nadgradnje in priložnosti za razvoj ter rast. Vodili spoznavanja in predstavitve sta dijake spodbudili k razmišljanju ter pogovoru o izbranem poklicu, potrebnih in pridobljenih izkušnjah, kompetencah in možnostih zaposlitve ter težnji po vzajemnem sodelovanju. K uspešnosti dogodka pa je prispevalo tudi pozitivno vzdušje vseh sodelujočih in ekipe VI-TV, ki je z reportažo obeležila dogodek.

Skip to content