V ponedeljek, 14.  septembra 2020, so na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, potekali zagovori raziskovalnih nalog na 54. Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije.

Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije sta predstavljali dve nalogi s področja strojništva, ki sta se edini uvrstili v drugi krog državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira ZOTKS.

Raziskovalna naloga Travniška brana je prejela zlato priznanje. Avtorji naloge so Jernej Pertinač, Žan Hadolin in Urban Bobnič. Mentorji pa Žan Podbregar, Aleš Ferlež in Martin Amon.

Raziskovalna naloga Primerjava izračunov po metodi končnih elementov z različnimi programskimi paketi je prejela zlato priznanje. Avtorja naloge sta Jure Tonjko in Davor Završek. Mentorji pa Martin Amon, Aleš Ferlež in Žan Podbregar.

Tretja naloga s področja strojništva je prejela bronasto priznanje. Tri nalogi s področja mehatronike so prejele bronasto priznanje in prav tako bronasto priznanje tri naloge s področja telekomunikacije in medijske tehnike, ter še eno bronasto priznanje s področja gradbeništva.

Žan Podbregar

Koordinator raziskovalne dejavnosti

 

 

Skip to content