V ponedeljek, 25. aprila 2022, smo se dijaki S-4. b odpravili na dvodnevno ekskurzijo proti Portorožu. Naša prva postojanka je bila Park vojaške zgodovine v Pivki, kjer smo si ogledali bogato zbirko vojaških pripomočkov, vozil, podmornic … Tako smo se najprej izobraževali in raziskovali v muzejskem in doživljajskem središču, nato pa smo se med potjo proti Portorožu lahko preizkusili še v »paintballu«, v katerem so združeni avantura, ekipno delo in sposobnost hitrega odločanja. Tu smo se za začetek razdelili v dve skupini, bili osveščeni o sami igri in pravilih ter se oblekli v vojaško uniformo, nato pa smo se lahko tudi dijaki S-4. b podali na fronto. Na »bojnem« območju je bilo res napeto tekmovalno vzdušje, kar je bilo na koncu opazno tudi na naših umazanih uniformah in po nekaj posameznih odrgninah. S »paintballom« so se naše dejavnosti za prvi dan zaključile.

Po namestitvi v hotelu v Portorožu smo odšli na večerjo, nato pa nas je čakalo še večerno kopanje v bazenu, kjer smo konkretno znižali povprečno starost obiskovalcev. Nekaj najpogumnejših pa se je seveda osvežilo še v prijetno hladnem morju. Večer smo si polepšali z veselim in živahnim skupinskim sprehodom po mestu, kjer pa je bilo žal že vse zaprto. Večer smo si zato popestrili s petjem, poslušanjem glasbe, pečenjem palačink in čevapčičev, pripovedovanjem šal in nenazadnje z obujanjem spominov na našo skupno štiriletno šolanje, ki se počasi končuje.

Na zadnji dan našega izleta smo se odpravili v pristanišče Luka Koper, kjer nas je pričakal vodnik. Z avtobusom smo zapeljali po pristanišču in si celo lahko ogledali ameriško vojaško ladjo, ki je bila tam zasidrana še zadnji dan. Moramo priznati, da je pristanišče izredno veliko, česar se prej sploh nismo zavedali. V Luki Koper pa se je naša zadnja ekskurzija v srednji šoli končala. Poleg vseh ogledov, ki smo jih imeli, smo lahko tudi videli in potrdili, da smo razred, ki zna stopiti skupaj in zna skupaj uživati.

Dijaki S-4.b se zahvaljujemo razredničarki Maji Lesjak, da nam je pomagala omogočiti našo prvo in zadnjo dvodnevno ekskurzijo v srednji šoli. Zahvaljujemo se ji za vso skrb in priprave, ki jih je imela. Neizmerno smo ji hvaležni za vse.

Imeli smo se »luštno« in bilo je poučno. Domov smo se res vrnili nekoliko utrujeni, a je to bil hkrati tudi čas, da smo si odpočili in napolnili »motorje« za uspešno pripravo na maturo.

Pa še filmček:

Lenart Oprčkal, S-4. b

Skip to content