V četrtek, 11. maja 2023 se je na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije odvil 13. Forum mehatronike, na katerem so sodelovali mentorji in dijaki iz vseh slovenskih srednjih šol, na katerih izobražujejo v programih tehnik mehatronike in mehatronik operater.

Gosta sta bila nekdanja dijaka Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, Jure Korbar in Žan Šunta, danes kot razvojna inženirja zaposlena v podjetju Dewesoft. 

Komisija je odločila, da so zmagovalci obeh kategorij  dijaki Šolskega centra Nova Gorica, celjski dijaki pa so v kategoriji mehatronik operater zasedli drugo mesto, v kategoriji tehnik mehatronike pa tretje mesto.  

Mehtroniki operaterji pod mentorstvom Matjaža Cizeja in Gregorja Brežnika so: Luka Daničič, Andraž Štor Sorec in Enej Krivec.

Tehniki mehatronike pod mentorstvom Gašperja Grata, Miloša Bevca, Bojana Hrovata, Luke HLadina, Andra Glamnika, Srečka Fošnariča, Boštjana Jančič in Mateja Vebra so: Aljaž Herodež, Jakob Kumer, Aljaž Stupan, Gašper Krašovic, Anej Draganovič.

Na dogodku so se predstavila tudi številna podjetja in sicer: Remont, KML inštalacije, Sico Robust, Inel, Šumer, Dankon, Siemens, Festo, Fanuc, Minitec, Odelo, Dewesoft, Unior, Hrib, Žarnica, Lementi, Lidl, Svet mehatronike, Relevia, GKN Automotive in EL projekt.

Prireditev sta povezovala dijaka Nika Amon in Marko Fanrich, za glasbo so poskrbeli člani skupine Eruption band, dogajanje pa je popestrila tudi naša Šova. 

Celoten dogodek je koordiniral Matej Veber. 

Še dva video posnetka: https://youtu.be/VM7Y3k_PLbE in https://youtu.be/-hTMJ3r81lo.

 

Skip to content