JA inovacijski kamp 2020

Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih je že osmo leto zapored organiziral praktično učenje podjetništva, inovacij in samostojnosti. Pet dijakov naše šole: Mitja Romih, Sven Skubic, Marcel Žibret, Enej Hudej in Jakob Sadar, pod mentorstvom profesorja Matjaža Cizeja, smo se udeležili dvodnevnega inovacijskega kampa. Letošnji projekt, ki je zaradi korona krize potekal od 21. do 22. 11. 2020  izključno online, je nosil naslov Skills for the future in se ga je udeležilo 20 ekip iz 20 šol iz cele Slovenije.  

Izziv, o katerem smo viharili možgane, je pripravilo podjetje Domel, ki je globalni razvojni dobavitelj EC-sistemov in komponent ter ohranja vodilni razvojni položaj na trgu sesalnih enot.  

Urnik je bil natrpan in hkrati zanimiv, predvsem pa je spodbujal našo inovativnost ter kreativnost  veščini, ki sta zelo cenjeni v časih, ki pred nas postavljajo vedno znova nove izzive.  

Dijaki smo iskali nadomestek za magnet, pri tem pa so nam pomagale delavnice, ki so se vrstile čez cel dan. Med drugim  smo spoznali poslovni model Canvas in se naučili pripraviti dobro predstavitev, skozi delo pa utrjevali timski duh in se učili, kaj pomeni timsko delo.  

Na kampu smo spoznali, kako delujemo v timu, se naučili inovativno razmišljati, poslovno komunicirati, spoznali smo delovanje krožnega gospodarstva ter pridobili veščine, ki nam bodo zelo koristile na naši karierni poti.  

 

 

Jakob Sadar, M4. c 

 

Nazaj