21. 5. 2021 je v spletnem okolju Teams potekala predaja šolskega ključa, ki smo jo organizirali dijaki S-4. b. V trenutku nepazljivosti so nam ga pred predajo izmaknile spretne »tatice« iz M-3. e in po celotedenskem pogajanju smo ga le dobili nazaj.

Dokaz št. 1:   s4b_si_oddahne.mp4

Borut Fajs se je po vrnitvi ključa v imenu vseh dijakov zaključnih letnikov zahvalil profesorjem in začelo se je tekmovanje, ki so se ga z opravljeno uvrstitveno nalogo udeležili razredi M-3. e, M-3. c, S-2. j in S-2. k. Dijaki M-3. e so izdelali najlepšo škatlo, v kateri bomo v prihodnje lahko hranili ključ. Strokovno komisijo so sestavljali strogi profesorji Natalija Mavc, Srečko Fošnarič in Brigita Mastnak.

Pri prvi nalogi so tekmovalci iz 10 besed sestavljali čim zanimivejše besedilo, komisija pa je ocenjevala tudi izvirnost in humor. Naslednja naloga je od tekmovalcev zahtevala, da so v razredu poiskali skrite karte in iz njih postavili piramido. Izpadel je razred z najmanjšo piramido. Pri zadnji – finalni nalogi je prevladala zgolj sreča. Kandidati so morali uganiti težo ključa, ki so ga videli samo na fotografiji. Po zelo napeti tekmi so ključ osvojili dijaki M-3. c, predstavnik razreda pa je na glas prebral zaprisego in prevzel ključ.

Isti dan so prejeli spričevala dijaki zaključnih letnikov. Ob tej priložnosti so dijaki in njihovi razredniki oblekli majice, ki smo jih oblikovali in natisnili na njihov predlog. Fotografiranje z majicami ni izostalo. Dokazi št. 2 – v prilogi.

Ta dan nam bo zagotovo ostal v spominu, saj srednješolska leta kar prehitro minejo …

 

Borut Fajs, S-4. b

 

Skip to content