Motivacija za pozitivno prihodnost

Dijaki 1. letnikov programa PTI (S-1. g in M-1. f) so prvi in drugi šolski dan preživeli na drugačen način.

Svetovalni delavki sta jim za prvi dan pripravili zanimivega gosta, Janija Prgića. Njegovega predavanja »Tanka črta odgovornosti« so se udeležili tudi dijaki vseh zaključnih letnikov SSI in PTI programov.

Na zabaven način je predstavil resne življenjske teme. Prikazani in ozaveščeni so bili vedenjski vzorci kot so izgovarjanje, opravičevanje iskanje krivcev in vdaja vse z namenom bega pred osebno odgovornostjo in iskanjem krivcev v drugih. Ugotavljali so, kako pomembno je, da se dvignejo iz vloge žrtve v aktivno prevzemanje odgovornosti za rezultate in kakovost svojega dela, kariere, osebnega razvoja in zadovoljstva.

Drugi dan se je začel s podobnim sporočilom. Dijaki so si ogledali film »V iskanju sreče« posnet po resnični zgodbi o očetu samohranilcu, ki doseže resnično dno, ko se mora, zaradi pomanjkanja denarja, s sinom zateči v zavetišče, spati na avtobusnih postajah in živeti tako rekoč na cesti, medtem ko si prizadeva prepričati nadrejene, da je vreden zaposlitve. In ne odneha, ker verjame v svoje sanje.

Dvodnevni projekt se je končal s turnirjem v malem nogometu, kjer so dijaki imeli priložnost pobliže spoznati svoje sošolce, s katerimi bodo preživeli naslednji dve leti.

Nazaj