Tudi letos smo na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije v sodelovanju z Javnim skladom za kulturne dejavnosti organizirali filmski festival Fest treh zvezd. Letos je bil še posebej pester, saj je žirija v sestavi Dejan Babošek (režiser), Malvina Đermanovič (študentka na AGRFT) in Matjaž Šmalc izbrala 12 kratkih filmov, ki so se potegovali za nagrade v štirih kategorijah.

Najbolj ponosni smo, da sta v kar dveh zmagala filma naših dijakov. 

 

V srednješolski kategoriji je zmagal film UTIHNI, v katerem se je avtor Mark Pihlar, dijak Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije
lotil družinske odtujenosti ter samomorilnih misli, ki so še posebej v teh kriznih časih zelo pogosti. 

Nagrado za film po izboru občinstva je prejel film LOVE APP avtorja Gašperja Škorje, dijaka Srednje šole za strojništvo,
mehatroniko in medije s sicer malce neobičajno, sicer pa tudi aktualno tematiko, ki pa je med mladimi v žanrski obliki shrljivk zelo popularna.

Mentorja obeh filmov sta Mateja Zorko Pavšar in Alen Pavšar.

 

S spretno aktualizacijo literarnega dela v kategoriji OŠ je zmagal film z naslovom Visoška kronika, avtorice Neže Poje 
OŠ Franja Malgaja Šentjur. V kategoriji ostale produkcije je žirija podelila nagrado filmu Trezi, v katerem je sicer študentka filmske režije na AGRFT Sara Polanc v dokumentarnem filmu vživeto spremljala osamljeno starejšo žensko med vsakodnevnimi kmečkimi opravili. 

 

Organizatorji pod vodstvom Alena Pavšarja so bili nad letošnjo bero in kakovostjo filmov izredno zadovoljni, festival pa tako iz leta v leto pridobiva na kakovosti in prepoznavnosti. 

Skip to content