Naša šola gostiteljica enotedenskega mednarodnega projekta na daljavo

V okviru projekta ERASMUS + KA2 Digitalizacija v gradbeništvu smo dijaki in učitelji iz Slovenije, Nemčije, Romunije in Avstrije izvedli mednarodno srečanje na daljavo, ki ga je organizirala naša šola – Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije.

LTT (aktivnost učenja, poučevanja in usposabljanja) aktivnosti so potekale od 12. – 16. aprila 2021 preko aplikacije Teams.

Virtualno smo se sprehodili po naši šoli, dijakom in učiteljem iz tujine smo predstavili programe strojništva, mehatronike in medijev, naše učilnice in učne delavnice ter dejavnosti, ki jih izvajamo na šoli (razne prireditve, Kodeks sožitja, ViTV spletno televizijo, robotiko …). Pri delu na daljavo smo se razdelili v skupine.

Učitelji in dijaki iz Avstrije so nam predstavili program v 3D tehniki, ki se uporablja kot osnova za BIM (Building Information Modeling) – načrte za obnovo starega župnišča v Romuniji, ki bo v času projekta preoblikovan v center za prostovoljce. Naši dijaki in učitelji so sodelovali pri statičnih izračunih in načrtih za preureditev hiše ter vodovodne in električne inštalacije. Dokončali smo tudi 4-jezični jezikovni slovar strokovnih besed ter pripravili fotografije za fotoknjigo, ki jo bomo oblikovali na naši šoli.

Našo šolo so zastopali dijaki iz M-1. f: Leon Goronja, Filip Knez, Nejc Mlakar in Hubert Jelenc ter dijakinji Julia Pristovnik in Karin Založnik iz M-2. d. Pri predstavitvi šole sta se vključila tudi dijaka Jure Pažon (M-2. f) in Borut Fajs (S-4. b).

Delo na daljavo je potekalo pod budnim očesom naših učiteljev in mentorjev. Sodelovali so: Matej Veber, Gvido Par, Matjaž Cizej, Igor Lah, Gregor Brežnik, Miloš Bevc, Jerneja Križan (projektna pisarna) ter koordinatorica projekta Barbara Škorc.

Nazaj