NOČ KNJIGE

S torka na sredo, 23.-24. 4. 2019, se je na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije odvijala težko pričakovana prireditev Noč knjige. Letošnja tema branja se je navezovala na alpinizem, in sicer smo brali knjigo Pot Nejca Zaplotnika.

Vse se je začelo v Mladinskem centru Celju, kjer smo z Emino pomočjo obnovili vsebino knjige in se preizkusili v zabavnem kvizu, ki ga je za nas pripravil Lenart. Kasneje se nam je pridružila alpinistka Marija Štremfelj, ženska, ki se je kot prva Slovenka vzpela na najvišji vrh sveta Mount Everest in je še vedno edina. Predstavila nam je vso veličino svojega življenja in nas z besedo in sliko popeljala skozi svoje odprave. Z njo sta se pogovarjali Neža in Oja.

Od plezalca dijaka Martina Grešaka pa smo izvedeli več o športnem plezanju, v katerem smo se lahko tudi preizkusili na novi plezalni steni I. OŠ. Dan smo zaključili z druženjem. Vrhunec dneva je vsekakor predstavljalo spanje v šoli, saj se ne zgodi pogosto, da se učilnice spremenijo v spalnice.

Samanta Šalamon, M-1. e

 

Nazaj