Od A do Ž in še več o Prešernu

V petek, 12. 2. 2021, smo dijaki in dijakinje M-3. e oddelka pripravili recital o največjem slovenskem pesniku Francetu Prešernu.

Recital je pričela Ema Kač z Zdravljico, ki jo je zaigrala na klarinet. Voditelja sta bila Karina Pegan in Nik Selčan, vse o Prešernu pa sta nam povedala Samanta Šalamon in Žan Jurinec. Mark Pihlar, Jakob Novak, Jakob Pertinač, Neli Hren, Miha Ferlež in Tineja Murko so recitirali Prešernova najlepša dela. Za konec nam je Lara Tajnik pripravila kviz, v katerem je zmagal Aljaž Vodovnik.

Dijaki smo se začeli pripravljati že septembra, saj smo nameravali recital izvesti v šoli z morebitnimi gosti. Žal pa nam je trenutna situacija to onemogočila. Še vedno smo imeli upanje, da ga dokončamo  v šoli, vendar smo se po predolgem čakanju odločili recital odpeljati na daljavo.

Ema Kač, Tia Meh, Nika Drovenik, Lara Koštomaj in Nik Ferenc so za nas in tudi vse vas pripravili prav posebno popestritev. Pripravili so animacijo in »zarapali«“ sodobno različico Povodnega moža. Animacijo in posnetek recitala si lahko ogledate na VI-TV. Vljudno vabljeni k ogledu!

Zapisala

Hana Marija Rojnik, M-3. e

Nazaj